Ga naar de inhoud

De Groentig ateliers

Wil je een inspirerende kookworkshop met een focus op groenten beleven, bij jou op locatie of in het sfeervolle Groentig Atelier in Antwerpen? Hieronder vind je een overzicht van de diverse ateliers die Groentig aanbiedt.

Tijdens elke workshop nemen we de tijd om stap voor stap door de verschillende bereidingen te gaan om dan samen te genieten van de zelfgemaakte creaties, uiteraard vergezeld van een bijpassend drankje. Na afloop ontvang je een digitaal receptenboekje, zodat je de heerlijke gerechten ook thuis kunt bereiden.

Heb je specifieke wensen of vind je niet precies wat je zoekt? Neem gerust contact op voor een op maat gemaakt aanbod.

Atelier Fine Dining – Gastronomisch Seizoensmenu (vegan/veggie)

Ideaal: 6-10 personen, duurtijd ongeveer 4 uur

Ontdek tijdens dit bijzondere kookatelier hoe je een volledig gastronomisch plantaardig of vegetarisch menu kunt samenstellen met ingrediënten van het seizoen. Onder deskundige begeleiding creeër je een reeks fijnproeversgerechtjes waarin lokale, biologische groenten de hoofdrol spelen.

Het menu is niet vast en is afgestemd op het allerbeste dat de natuur te bieden heeft. Maar verwacht zeker verrassende smaakcombinaties en culinaire verfijning.

In deze hands-on ervaring maak je kennis met:

  • Gastronomische bereidingstechnieken voor groenten
  • Stijlvolle presentaties en garneringen
  • Hoe je creatief om kan gaan met reststromen (waste to taste)

Geniet achteraf van het zelfgemaakte menu met een glaasje wijn of ander drankje. Je krijgt nadien ook een digitaal receptenboekje zodat je thuis ook aan de slag kan! Dit atelier is ideaal voor fijnproevers met een basis kookervaring.

Heb jij zin om gastronomisch te koken met seizoensgroenten? Schrijf je dan snel!

Atelier streetfood – Wereldse Hapjes (vegan)

Ideaal: 6-16 personen, duurtijd: +/- 4 uur

Ga op een smaakvolle wereldreis tijdens dit Streetfood Kookatelier! Leer hoe je eenvoudige maar overheerlijke plantaardige snacks en hapjes maakt, geïnspireerd door verschillende keukens. Van Egyptische falafel tot Japanse gyoza en Italiaanse arancini – niets heeft meer geheimen voor je.

De gerechten variëren per atelier op basis van het seizoensaanbod van lokale producenten. Maar wat je ook maakt, het belooft smakelijke comfortfood vol authentieke smaken met hier en daar een creatieve twist!

Dit all-inclusive atelier omvat:

  • Persoonlijke begeleiding stap-voor-stap
  • Receptenboekje met alle gemaakte gerechten (digitaal)
  • Een glaasje wijn of andere drank tijdens de maaltijd

Na deze inspirerende workshop ben je een streetfood master! Heb jij zin om wereldse streetfood te maken zoals falafel, gyoza en arancini? Schrijf je dan snel!

Atelier pasta – Maak verse pasta van A tot Z

Ideaal: 8-16 personen, +/- 3 uur

Ontdek de kunst van het zelfgemaakte pasta maken tijdens dit hands-on kookatelier! Geen ervaring nodig – ik leid je stap-voor-stap door de verschillende kneed en vormtechnieken.

Onder begeleiding maak je drie unieke soorten verse pasta: een gevulde variant zoals tortelloni, een gevormde pasta als trofie en een lange soort als pappardelle. Je leert zowel een versie deeg met ei als een traditioneel vegan versie.

Maar daar houdt het niet op! Je creëert ook een smaakvolle topping of saus om je pasta af te werken. Eenmaal klaar, genieten we ter plaatse van één van je zelfgemaakte pasta’s. De rest neem je mee naar huis om er later zelf van te smullen!

Dit all-inclusive atelier bevat:

  • Uitleg over kneed- en vormtechnieken
  • Receptenboekje met alle bereidingen (digitaal)
  • Alle gemaakte pasta’s om mee naar huis te nemen (neem zeker enkele bewaardozen mee!)
  • Een glaasje wijn of andere drank

Ontdek hoe verse zelfgemaakte pasta écht smaakt. Heb jij zin om de kunst van pasta maken te leren? Schrijf je dan snel in!

Atelier sharing dishes – Deelbare seizoensgerechtjes (vegan of veggie)

Ideaal: 6-10 personen, duurtijd +/- 4 uur

Dit is een Groentig favoriet! Ontdek tijdens dit kookatelier hoe je een reeks gastronomische, plantaardige of vegetarische sharing dishes kunt samenstellen met ingrediënten van het seizoen. Onder deskundige begeleiding creëer je leuke gerechtjes waarbij lokale, biologische groenten de hoofdrol spelen.

Het menu is flexibel en wordt afgestemd op het allerbeste dat de natuur te bieden heeft. Verwacht verrassende smaakcombinaties en verfijnde groentegerechten, perfect om te delen. Er wordt niet gewerkt met ingewikkelde technieken en apparatuur, de focus ligt op creativiteit. Ook zonder ervaring ben je welkom, alles wordt stap voor stap uitgelegd.

Tijdens deze hands-on ervaring leer je:

  • Gastronomische bereidingstechnieken voor groenten
  • Stijlvolle presentaties en garneringen
  • Creatief omgaan met reststromen (waste to taste)

Na de workshop geniet je samen van de zelfgemaakte sharing dishes, vergezeld van een glaasje wijn of een ander drankje. Bovendien ontvang je een digitaal receptenboekje, zodat je thuis verder kunt experimenteren en delen. Dit atelier is ideaal voor fijnproevers met een basis kookervaring.

Heb jij zin om gastronomische sharing gerechten te bereiden met seizoensgroenten? Schrijf je dan snel in!

0
    0
    winkelmandje
    Je winkelmandje is leegGa terug naar de shop