Ga naar de inhoud
Home » De Groentig ateliers

De Groentig ateliers

Duurzame kookbattle

Ideaal: 8-14 personen, duur 3 à 4 uur

Tijdens deze battle strijdt je in twee teams gedurende 4 spannende rondes tegen elkaar om de beste gerechten op tafel te zetten. Wie van jullie is het beste in de technische ronde? Wie kan het mooiste fijn werken? Welke creatievelingen maken de lekkerste gerechten uit de mysterie box en wie vaardigen jullie af voor de snelkook ronde? Je krijgt punten op smaak, presentatie en duurzaamheid.

Dit atelier is ideaal voor iets grotere groepen, voor teambuildings of een vrijgezelle en kan naar keuze vegetarisch of plantaardig voorzien worden.

Plantaardig feestmenu

Ideaal: 6-8 personen, 3 à 4 uur

We koken een feestelijk all-in menu met ingrediënten die volledig afgestemd zijn het seizoen, waar mogelijk lokaal en biologisch. Geen chili-sin carne hier, wel verfijnde feestelijke gerechten met verrassende combinaties. Aangezien het menu zeer veranderlijk is, is het niet mogelijk om al te veel details te geven, maar hieronder kan je alvast een voorbeeldmenu terugvinden.

  • Wittebonen dip met taggiasce olijven en zuurdesemtoastjes
  • Creme van gerookte pastinaak – gepofte aardpeer – krokantjes van aardpeer
  • Asperges – miso-aardappelespuma – zeewier – groene kruiden
  • Sorbet van rabarber & roze peper – crumble – vlierbloesem

Vegetarisch feestmenu

Ideaal: 6-8 personen, 3 à 4 uur

We koken een feestelijk all-in menu met ingrediënten die volledig afgestemd zijn het seizoen, waar mogelijk lokaal en biologisch. Geen chili-sin carne, wel verfijnde feestelijke gerechten met verrassende combinaties. Er wordt vegetarisch gekookt. Het menu is zeer seizoensgebonden en veranderlijk. Het is dus niet mogelijk om al te veel details te geven, maar hieronder kan je alvast een voorbeeldmenu terugvinden:

  • Zeewierboter – zuurdesembrood
  • Asperges – gerookte eidooier – daslookpesto
  • Ravioli met pompoen – salieschuim – paddenstoelen
  • Semifreddo van framboos – aardbeien – meringue

Streetfood

Ideaal: 8-12 personen, 2 – 4 uur

In dit kookatelier maken we streetfood vanuit verschillende hoeken van de wereld. De sleutel tot succes: Eenvoudig maar lekker comfortfood dat je zo uit de hand kan eten. Egyptische falafel, Italiaanse arancini, Japanse gyoza of Indische onion bahji: niets heeft meer geheimen voor je na deze workshop.

De exacte gerechten die je maakt zijn afhankelijk van het aanbod, aangezien er gewerkt wordt met producten van kleine producenten. Dit atelier is volledig plantaardig. De omschrijving en foto’s hieronder geven je alvast wel een idee van wat hiertussen kan zitten.

  • Onion bhaji
  • Arancini
  • Gyoza
  • Falafel

Verse pasta

Ideaal: 8-14 personen, 2 – 4 uur

Droom jij ervan om zelf verse pasta te maken maar weet je niet hoe je daar aan begint? Dan is dit atelier iets voor jou! We maken 1 gevulde pastasoort en 1 andere (of meer als er meer tijd is/deelnemers zijn). Dit atelier kan naar keuze vegetarisch of plantaardig voorzien worden.

Enkele voorbeelden van wat aan bod kan komen:

  • Tortelloni
  • Cappelletti
  • Trofie
  • Pappardelle
  • Agnolotti

Koken met zeewier

Ideaal: 6-8 personen, 3 à 4 uur

Zeewier zit boordevol umami smaak en is dus een heel waardevol ingrediënt in de keuken. Tijdens deze workshop leer je enkele soorten kennen en maak je er gerechten mee klaar. De workshop is voornamelijk vegan en kan op aanvraag perfect volledig vegan gegeven worden.

  • Cocktail met hermit gin – pompelmoes – zeekraal
  • Zeewierboter – zuurdesembrood
  • Gepofte jonge aardappeltjes – mierikswortelcrème – dulse – zeewiercaviaar
  • Asperges – miso-aardappelespuma – zeewier – groene kruiden

Koken met rook

Ideaal: 6-8 personen, 3 à 4 uur

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met verschillende methodes om een smokey toets aan je gerechten te geven. We gebruiken hiervoor materialen en ingrediënten die toegankelijk zijn. Zo kan je achteraf zelf ook gemakkelijk aan de slag. Enkele voorbeelden van gerechten die op het menu kunnen staan kan je hieronder terugvinden

Deze workshop kan naar keuze vegetarisch of plantaardig voorzien worden.

  • Gerookte pastinaak-crème met gepofte aardpeer
  • Asperges met gerookte eidooier
  • Zwartgeblakerde jonge prei met romesco-saus
  • Vichyssoise met gerookte aardappel en krokante prei
  • Aardappelespuma met gerookte rode ui

0
    0
    winkelmandje
    Je winkelmandje is leegGa terug naar de shop