Ga naar de inhoud
Home » Kok aan huis

Kok aan huis

Wil je graag een etentje organiseren met vrienden of familie, maar heb je geen zin om zelf achter het fornuis te staan? Dan kan je mij inhuren om bij je thuis (of op locatie) te komen koken. Ik zorg voor een goede voorbereiding en werk alle gerechten ter plaatse af. Jullie moeten er enkel voor zorgen dat de glazen van jullie gasten vol blijven.

Het menu kan aangepast worden aan je persoonlijke wensen, al zullen de gerechten wél steeds gemaakt worden met duurzame ingrediënten. Ben je bang dat je gasten nog niet (helemaal) klaar zijn voor een vegan of vegetarisch menu? Dan kan er ook hierop een uitzondering gemaakt worden. Afhankelijk van het seizoen doe ik een voorstel met ingrediënten die desondanks ze vlees of vis zijn, wel duurzaam zijn (Denk aan invasieve soorten, schaal en schelpdieren uit de Oosterschelde, lijngevangen wilde vis, vrije-uitloop vlees rechtstreeks van bij de boer). Het aandeel hiervan in het menu zal wel steeds beperkt zijn.

Wat doe ik:

Ik zorg ervoor dat al het eten is voorbereid, en werk ter plekke alles af. Ik voorzie zelf indien nodig specifiek kookgerief, maar maak wel gebruik van de infrastructuur ter plaatse (oven, fornuis, potten/pannen, eventueel friteuze,…). Alles waar ik gebruik van maak was ik ook netjes terug af of plaats ik in de vaatwasser. We spreken op voorhand af wat er precies nodig is en gebruikt kan worden.

Wat doen jullie: 

Zelf zorg je voor een gedekte tafel, maar tijdens het eten ruim ik wel de borden af. Je zorgt zelf ook voor de dranken en de bediening hiervan.  Bij kleine groepen neem ik dit er eventueel nog bij waar er tijd is. Wil je graag hulp bij de keuze van kwalitatieve (en eventueel vegan) wijnen? Laat het me zeker weten.

De prijs:

Er wordt een verplaatsingskost van € 0,6/km aangerekend, en een vaste kost voor de privé-kok van 175 euro. De formule voor het eten kan je verder zelf opbouwen door te combineren/ kiezen uit onderstaande. De kostprijs is telkens per persoon en inclusief BTW.

De gerechten hieronder zijn enkel bedoeld om een idee te geven. Het exacte menu is namelijk heel moment gebonden omdat ik met uiterst verse producten en kleinschalige leveranciers werk. Eventuele allergieën of voorkeuren kunnen wel doorgegeven worden uiteraard. Als minimum raad ik aan om 2 amuses/2 sharing dishes/dessert of 3 sharing dishes/dessert te nemen.

  • 2 of 3 amuses: € 5/ € 7

Bijvoorbeeld : Olive all’ascolana (gevulde gefrituurde olijf)/ venkel met saffraan & wortel-sinaascrème/ aardappeltjes met zeewierkaviaar en zure room,…

  • 2 of 3 of 4 sharing dishes+ zuurdesembrood: € 20/ € 29 / € 37

Deze gerechten worden in het midden van de tafel gezet en gedeeld per 2/3 personen
Bijvoorbeeld: Tartaar van bloemkool – kappertjes – saus van wei en lavas/ Geroosterde knolselder – paddenstoelenbouillon – krokante boekweit/ carpaccio van traag gegaarde biet – granaatappel – sumakdressing – labneh/ Gelakte pompoen – paddenstoelengyoza

  • Dessert: € 6 pp

Bijvoorbeeld : Gepocheerde peertjes – gel van bergamot & earl grey – parfait van pure chocolade/ Crumble – Citroencrème-  meringue – verveineroom

0
    0
    winkelmandje
    Je winkelmandje is leegGa terug naar de shop